Home Tutorial Info Photoshop LOTW Contact Me

4.7.14

Convert Video Youtube ke MP3

Assalamualaikum~! :)


Tukar Video Youtube Ke MP3| Yow wassup reader ICT! Dah lama kita tak bersua, akhirnya berpeluang juga, di bulan Ramadan yang mulia, semoga diberkati-Nya :) 

Okay! Untuk tuto kali ni, aku akan share dengan korang macam mana caranya nak convert youtube video ke mp3 dan men-downloadnya terus.


Di bulan Ramadan ni, entri tak panjang sangat coz tak larat nak taip, so straight to the point okay! Hehe. :3


Step 1
Buka video feveret korang kat Youtube, kemudian copy link video tu.


Step 2
Pergi ke laman web www.flvto.com, paste-kan link video tadi ke dalam kotak kosong tu dan kemudian korang klik  CONVERT TO .


Step 3
Dengan serta merta video korang tadi tu akan di convert-kan kepada format mp3.


Step 4
Lepas siap jer video korang tu diconvert, korang klik pada  DOWNLOAD  untuk men-download audio bagi video tadi tu.


Last Step
Akan keluarlah satu pop-up window Save As. Pilih kat mana korang nak save-kan audio korang, rename-kan balik dan klik Save. Done!



Wassalamualaikum~
Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...